零零教育信息网 首页 > 考试 > 英语 > 初中英语 > 人生感悟类阅读 > 正文 返回 打印

One summer vacation in my college, my roommate Ted asked to me to work on his father’s farm in Argentina. The idea was exciting. Then I had second thoughts. -九年级英语

[db:作者]  2019-11-13 00:00:00  零零社区

题文

One summer vacation in my college, my roommate Ted asked to me to work on his father’s farm in Argentina. The idea was exciting. Then I had second thoughts. I had never been far from New England, and I had been homesick my first few weeks at college. What about the language? The more I thought about it, the more the idea worried me.
Finally, I turned down the invitation. Then I realized I had turned down something I wanted to do because I was scared and felt depressed(沮丧). That experience taught me a valuable lesson and I developed a rule for myself: do what makes you anxious(焦虑); don’t do what makes you depressed.
In my senior year, I wanted to be a writer. But my professor wanted me to teach. I hesitated. The idea of writing was much scarier than spending a summer in Argentina. Back and forth I went, making my decision, unmaking it. Suddenly I realized that every time I gave up the idea of writing, that downhearted feeling went through me.
Giving up writing really depressed me. Then I learned another lesson. To avoid the depression meant having to bear much worry and concern.
When I first began writing articles, I often interviewed big names. Before each interview I would get butterflies in the stomach. One of them was the great composer Duke Ellington. On the stage and on television, he seemed very confident. Then I learned Ellington still got stage fright(害怕). If Ellington still had anxiety attacks, how could I avoid them? I went on doing those frightening interviews. Little by little, I was even looking forward to the interviews. Where were those butterflies?
In truth, they were still there, but fewer of them. I had learned from a process psychologists(心理学家) call “extinction”. If you put an individual in an anxious situation often, finally there isn’t anything to be worried about, which brings me to a conclusion: you’ll never get rid of anxiety by avoiding the things that caused it.
The point is that the new, the different, is definitely scary. But each time you try something, you learn, and as the learning piles up, the world opens to you.
小题1:We can infer from the passage that the author________. 
A.finds it difficult to make decision
B.has found out what causes anxiety
C.was encouraged by Duke Ellington’s stage fright
D.no longer feels anxious about new experiences
小题2:What does the word “extinction” in Paragraph 6 means?
A.a person’s loss of confidence little by little
B.the natural development of a child’s abilities
C.the inborn ability to avoid anxious situations
D.the process of losing fear by keeping facing anxiety
小题3:Which of the following opinions does the writer probably accept?
A.Anxiety can be a positive drive
B.Hesitation leads to depression.
C.Avoiding anxiety reduces depression.
D.Depression is a signal that one is growing up.
小题4:What's the best title for the passage?
A.Confidence: Key to Success
B.Anxiety: Challenge by Another Name
C.Depression: A Psychological Appearance
D.Success: A Trip Through Anxiety and Depression

题型:阅读理解  难度:中档

答案


小题1:C
小题2:D
小题3:A
小题4:B


试题分析:作者写这篇文章主要是想告诉我们焦虑其实是驱使我们前进的动力,每一次如果你想尝试一些新的事情,你应该一点点的学习,最终整个世界就会向你敞开。
小题1:细节题。根据文章Then I learned Ellington still got stage fright(害怕). If Ellington still had anxiety attacks, how could I avoid them? I went on doing those frightening interviews. Little by little, I was even looking forward to the interviews. Where were those butterflies?可知,作者了解到Duke Ellington仍然有舞台恐惧,所以从中受到鼓舞,继续做他的采访。故选C
小题2:推断题。根据文章In truth, they were still there, but fewer of them. I had learned from a process psychologists(心理学家) call “extinction”.可知,extinction的意思是通过面对这些令人焦虑的事情,使人慢慢减少恐惧的过程。故选D
小题3:细节题。根据文章可知, you’ll never get rid of anxiety by avoiding the things that caused it. 作者最终了解到焦虑是一个积极的前进驱动力。故选A
小题4:主旨题。作者写这篇文章主要是想告诉我们焦虑其实是驱使我们前进的动力。故选B
点评:对于本文的阅读,学生应该理解好文章的介绍核心和作者的写作思路。此类文章不长,学生在答题的过程中可以首先对整篇文章进行阅读,理解文章的意思,然后带着问题在文章中找到相对应的答案,即可答出。

据专家权威分析,试题“One summer vacation in my college, my roommate Ted asked to ..”主要考查你对  人生感悟类阅读  等考点的理解。关于这些考点的“档案”如下:

人生感悟类阅读

考点名称:人生感悟类阅读

  • 人生感悟类阅读:
    这类文章所涉及的人生道理和感悟也许平常我们在做这类阅读题的时候可能见过,所以注意不要把自己的日常经验带到考试中。
    阅读这类题目,要注意阅读各段的首句和末句,因为往往它就是这段的中心句或者是作者的观点所在。

  • 英语阅读题技巧:
    (一)阅读的技巧
        1.阅读时不要出声,要养成快速阅读的好习惯。
        2.阅读时不要逐字阅读,要养成以意群为单位阅读的好习惯。
        3.学会找关键词、关键句。关键句通常位于段落的开头或结尾。
        4.学会根据上下文猜测生词的词义。
    (二)答题的技巧
        1.通读全文,了解大意。
        2.带着问题,复读原文。
        3.理解识别,推断归纳。
        4.复核检查,确保无误。

  • 人生感悟英语格言:
    1、Great minds have purpose, others have wishes.
    杰出的人有着目标,其他人只有愿望。
    2、Being single is better than being in an unfaithful relationship.
    比起谈着充满欺骗的恋爱,单身反而更好。
    3、If you find a path with no obstacles, it probably doesn’t lead anywhere.
    太容易的路,可能根本就不能带你去任何地方。
    4、Getting out of bed in winter is one of life’s hardest mission.
    冬天,将自己从被窝里掏出来,是人生最难的任务之一了。
    5、The future is scary but you can’t just run to the past cause it’s familiar.
    未来会让人心生畏惧,但是我们却不能因为习惯了过去,就逃回过去。
    6、I love it when I catch you looking at me then you smile and look away.
    我喜欢这样的时刻:我抓到你正在看我,你笑了,然后害羞地别过脸去。
    7、Having a calm smile to face with being disdained indicates kind of confidence.
    被轻蔑的时候能平静的一笑,这是一种自信。
    8、Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm.
    成功是,你即使跨过一个又一个失敗,但也沒有失去热情。
    9、Not everything that is faced can be changed, but nothing can be changed until it is faced.
    并不是你面对了,任何事情都能改变.但是,如果你不肯面对,那什么也变不了。
    10、A guy who whispers in your ears, saying ” It’s alright, I’m here.” Holds you when you’re sad, and treasures everything about you. That’s the guy I want to give my heart to.
    那个人会在耳边轻声说:没事,我在这。在你悲伤时给你依靠,与你相关的,他都珍视。有这样的人,我爱定了。
    11、Dream what you want to dream; go where you want to go; be what you want to be, because you have only one life and one chance to do all the things you want to do.
    做你想做的梦吧,去你想去的地方吧,成为你想成为的人吧,因为你只有一次生命,一个机会去做所有那些你想做的事。
    12、We all have moments of desperation. But if we can face them head on, that’s when we find out just how strong we really are.
    我们都有绝望的时候,只有在勇敢面对时,我们才知道我们有多坚强。
    13、If they throw stones at you, don’t throw back, use them to build your own foundation instead.
    如果别人朝你扔石头,就不要扔回去了,留着作你建高楼的基石。
    14、If your happiness depends on what somebody else does, I guess you do have a problem.
    如果你的快乐与否取决于别人做了什么,我想,你真的有点问题。
    15、When there’s no expectation, losing won’t bring hurt, gaining makes you surprised.
    不去期望。失去了不会伤心,得到了便是惊喜。
    16、Sometimes your plans don’t work out because God has better ones.
    有时候,你的计划不奏效,是因为上天有更好的安排。
    17、How much truth of heart in one’s life is told in a joke?
    一辈子,有多少真心话,是以玩笑的方式说了出去?
    18、A relationship should be between two people, not the whole world.
    爱情是两个人的事,与旁人无关。
    19、You can’t have a better tomorrow if you don’t stop thinking about yesterday.
    如果你无法忘掉昨天,就不会有一个更好的明天。
    20、Today, give a stranger one of your smiles. It might be the only sunshine he sees all day.
    今天,给一个陌生人送上你的微笑吧。很可能,这是他一天中见到的唯一的阳光。



http://www.00-edu.com/html/201911/1753915.html十二生肖
十二星座