根据短文内容,回答下列问题。This is my story. I’m French. I fly planes in Africa. One day, when I was flying a very small plane, there was something wrong wit-九年级英语
题文
根据短文内容,回答下列问题。 This is my story. I’m French. I fly planes in Africa. One day, when I was flying a very small plane, there was something wrong with the engine(发动机).The engine stopped. The plane was light and I could land it safely on the ground. Where was I? I couldn’t see any houses or farms. I had a bottle of water and two oranges. I had a map, too. The first day, I didn’t eat anything. In the evening, I began walking. When the sun went down, the air got cold. Where should I walk? I looked at my map and the moon and the stars. I walked and walked. The sun came up on the morning of the second day. It was too hot to walk. In the evening, I began walk. I ate an orange and drank a little water. The third day, I ate the second orange. The bottle of water was now empty. There were no houses, no trees, and no water. The hot sun came up on the fourth day. Would this be the last day on the earth? I didn’t know. What was that? A bird? A man on a hill? No! Yes, it was! I walked to him excitedly and said hello to him. He looked at me and then gave me some water. I drank and drank... 小题1:Where does the writer come from? __________________________________________________ 小题2:What happened to the writer one day? _________________________________________________ 小题3:What did the writer take with him? __________________________________________________ 小题4:How was the weather in the daytime? __________________________________________________ 小题5:When did the writer see a man on a hill? ___________________________________________________ |
答案
小题1:The writer comes from France. 小题2:The engine of his plane stopped. He had to land it in a strange place. 或There was something wrong with the engine of his plane and he had to land on a place without house or farms.(此题较开放,意思表达清楚即可) 小题3:A bottle of water, two oranges and a map. 小题4:It was too hot to walk. 小题5:On the fourth day |
小题1:根据I’m French.可知作者来自法国,故答:The writer comes from France. 小题2:根据第二段描述,可知有一天他的飞机的发动机出故障了,必须将在地上.故答:The engine of his plane stopped. He had to land it in a strange place. 或There was something wrong with the engine of his plane and he had to land on a place without house or farms.(此题较开放,意思表达清楚即可) 小题3:根据第三段I had a bottle of water and two oranges. I had a map, too.描述,可知答:A bottle of water, two oranges and a map. 小题4:根据The sun came up on the morning of the second day. It was too hot to walk.描述,可知答:It was too hot to walk. 小题5:根据最后一段描述,可知作者在第四天看到一个人在小山上.故答:On the fourth day |
据专家权威分析,试题“根据短文内容,回答下列问题。This is my story. I’m French. ..”主要考查你对 问答题 等考点的理解。关于这些考点的“档案”如下:
问答题
考点名称:问答题
- 问答题:
主要是根据前提问题来做出相应的要求内的答案,题型比较灵活但是考查了学生多方面的知识和技能。 - 要做好这类题,就要注意平时知识的积累,包括单词、词组、句型等。
- 最新内容
- 相关内容
- 网友推荐
- 图文推荐
上一篇:小题1:Zhang Chao likes Chinese food. He hopes his host family speak a little Chinese.小题2:Li Wei likes doing sports. He wants to live near a park.小题3:Liu -八年级英语
下一篇:—Excuse me! Look at the sign __________ on the wall, please.—Sorry. I won’t take photos any more. -九年级英语
零零教育社区:论坛热帖子
[家长教育] 孩子为什么会和父母感情疏离? (2019-07-14) |
[教师分享] 给远方姐姐的一封信 (2018-11-07) |
[教师分享] 伸缩门 (2018-11-07) |
[教师分享] 回家乡 (2018-11-07) |
[教师分享] 是风味也是人间 (2018-11-07) |
[教师分享] 一句格言的启示 (2018-11-07) |
[教师分享] 无规矩不成方圆 (2018-11-07) |
[教师分享] 第十届全国教育名家论坛有感(二) (2018-11-07) |
[教师分享] 贪玩的小狗 (2018-11-07) |
[教师分享] 未命名文章 (2018-11-07) |