下面是关于Scotland(苏格兰)的简单介绍,请仔细阅读,然后在表格里墙上有关信息,并回答问题。Scotland lies in the northern part of Britain, with England in the south,-九年级英语
题文
下面是关于Scotland(苏格兰)的简单介绍,请仔细阅读,然后在表格里墙上有关信息,并回答问题。 Scotland lies in the northern part of Britain, with England in the south, the North Sea in the east and the Atlantic Ocean in the west. The country is made up of (由……组成) the mainland and many islands. Tourists come to Scotland from all over the world. The capital of Scotland, Edinburgh, is a popular tourist center. Tourists also come to see Scotland’s beautiful scenery: the Loch Ness Lake, and the Gramplians Mountains, with their highest peak, Ben Nevis (1343m). The most important river in Scotland is the Clyde, which runs through Glasgow. Although Scotland is part of the United Kingdom, it has its own currency(货币), a separate educational and legal system(法律制度)and its own parliament(国会). Information Card
|
答案
Information Card
|
试题分析:苏格兰的基本情况。它位于英国的北部,有许多的岛屿和一个大陆组成。它的首都是Edinburgh,最出名的一条河流是The Clyde。苏格兰虽然是英国的一部分但是它的教育和司法是独立的。 小题1:细节理解题,根据文中语句“The country is made up of (由……组成) the mainland and many islands.”理解可知。苏格兰有许多岛屿和大陆组成。 小题2:细节理解题,根据文中语句“The capital of Scotland, Edinburgh, is a popular tourist center.”理解可知。苏格兰的首都是Edinburgh。 小题3:细节理解题,根据文中语句“Tourists also come to see Scotland’s beautiful scenery: the Loch Ness Lake, and the Gramplians Mountains, with their highest peak, Ben Nevis (1343m).”理解可知。 小题4:细节理解题,根据文中语句“The most important river in Scotland is the Clyde, which runs through Glasgow.”理解可知。最重要的河流是Clyde。 小题5:细节理解题,根据文中语句“Although Scotland is part of the United Kingdom, it has its own currency(货币), a separate educational and legal system(法律制度)and its own parliament(国会).”理解可知。苏格兰有独立的法律&议会体系。 点评 :本文主要介绍了苏格兰。注意对于文章内容的把握!读懂文章后,带着问题去文章中找答案,此类题型一般都是按照顺序找到答案。 |
据专家权威分析,试题“下面是关于Scotland(苏格兰)的简单介绍,请仔细阅读,然后在表格..”主要考查你对 问答题 等考点的理解。关于这些考点的“档案”如下:
问答题
考点名称:问答题
- 问答题:
主要是根据前提问题来做出相应的要求内的答案,题型比较灵活但是考查了学生多方面的知识和技能。 - 要做好这类题,就要注意平时知识的积累,包括单词、词组、句型等。
- 最新内容
- 相关内容
- 网友推荐
- 图文推荐
上一篇:短文词汇填空。根据短文内容,在空格处填上一个恰当的词。Everyone has got小题1:t________ personalities(性格)-the one that is shown to the world and the other that i-九年级英语
下一篇:下面是对英国十五岁的女孩的一个调查结果,请仔细阅读,然后根据短文后面的任务要求作答。The following is from a survey of 15-year-old girls in Britain. Girls of thi-九年级英语
零零教育社区:论坛热帖子
[家长教育] 孩子为什么会和父母感情疏离? (2019-07-14) |
[教师分享] 给远方姐姐的一封信 (2018-11-07) |
[教师分享] 伸缩门 (2018-11-07) |
[教师分享] 回家乡 (2018-11-07) |
[教师分享] 是风味也是人间 (2018-11-07) |
[教师分享] 一句格言的启示 (2018-11-07) |
[教师分享] 无规矩不成方圆 (2018-11-07) |
[教师分享] 第十届全国教育名家论坛有感(二) (2018-11-07) |
[教师分享] 贪玩的小狗 (2018-11-07) |
[教师分享] 未命名文章 (2018-11-07) |