In common with many countries, Britain has serious environmental problems. In 1952, more than 4,000 people died in London because of the smog (烟雾). The gove-九年级英语
题文
In common with many countries, Britain has serious environmental problems. In 1952, more than 4,000 people died in London because of the smog (烟雾). The government introduced new laws to stop smog from coal fires and factories and the situation improved a lot. Today, London is much cleaner but there is a new problem: smog from cars. In December 1991, there was very little wind in London and pollution increased a lot. As a result, about 160 people died from pollution in just four days. Part of the problem is the new “out of town” shopping centers. In the past, people often walked to shops near their home or went by bus. Many people drive to the new shopping centers now. As a result, the small shops have disappeared and more people have to travel to do their shopping. Critics (批评家) say that Britain needs better and cheaper public transport (交通). Transport in Britain is very expensive. An early morning train trip from Glasgow to London (about 600km) can cost about £100, for example. A short 15-minute bus trip can cost over £1.00. Many people are trying to reduce(减少)the use of cars in Britain. Some cities now have special bicycle paths (小道) and many people go to work by bike. Some people also travel to work together in one car to reduce the pollution and cost.
|
答案
小题1:Serious environmental problems 小题2:coal fires 小题3:new laws 小题4:Today/Now 小题5:better and cheaper |
试题分析:环境问题现在是全球共同的话题,短文以英国为例进行了说明。与许多国家一样,英国有严重的环境问题。政府颁布新法律来阻止来自烧煤和工厂的烟雾,情况改善很多。在英国运输非常昂贵,因此,批评家说,英国需要更好和更便宜的公共交通。 小题1:细节理解题。联系原文:In common with many countries, Britain has serious environmental problems.句意:与其他国家一样,英国有严重的环境问题。故填:Serious environmental problems 小题2:细节理解题。问题:在过去产生环境问题的主要原因是什么?结合原文:smog from coal fires and factories.句意:烟雾从自烧煤和工厂。故填:coal fires 小题3:细节理解题。问题:面对过去环境的污染问题,采取了什么措施?联系原文:The government introduced new laws to stop smog from coal fires and factories and the situation improved a lot.句意:政府颁布新法律来阻止来自烧煤和工厂的烟雾,情况改善很多。因此填写法律。故填:new laws 小题4:细节理解题。分析:前面描述的是过去英国的环境情况,那么对应的是现在英国环境情况。因此为Today/Now.故填:Today/Now 小题5:细节理解题。故填:措施中提到英国现在应该有什么样的公共交通?联系原文:Critics (批评家) say that Britain needs better and cheaper public transport (交通).句意:批评家说,英国需要更好和更便宜的公共交通。故填:better and cheaper |
据专家权威分析,试题“ In common with many countries, Britain has serious environm..”主要考查你对 新闻报道类阅读 等考点的理解。关于这些考点的“档案”如下:
新闻报道类阅读
考点名称:新闻报道类阅读
- 报刊阅读应逐步成为中学生阅读的一个重要内容。由于新闻报道强调遵循5个W和1个H的原则,学生在阅读时也要抓住这一点去理解。
- 新闻报道类阅读的注意事项:
1. 品味新闻的标题,联系平时所积累的知识,为了解材料大意作铺垫。
2. 了解新闻报道的特殊规律,其内容和多含何人、何地、何事、何时等,阅读时要抓住新闻的这一主要特点去理解判断。
3. 要注意文中以黑体、大写、下划线等方式加以提示的文字,因为这很有可能是材料的核心或至少是一部分内容的概括。
新闻报道类阅读答题技巧:
1.审视标题,抓住中心<?xml:namespace prefix = "o" ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
试题中有的文章有标题,有的没有,拟题人是有所考虑的。标题是文章主题的高度凝聚。
- 最新内容
- 相关内容
- 网友推荐
- 图文推荐
上一篇:Last Friday a storm swept through two villages in the New Territories, destroying fourteen homes. Seven others were so badly damaged that their owners had to le-九年级英语
下一篇:Read the following four pieces of news and answer the questions:小题1:The singer of the song “Fa Hai, you don’t know love” is ________.A.Wang BaoqiangB.PSYC.Go-八年级英语
零零教育社区:论坛热帖子
[家长教育] 孩子为什么会和父母感情疏离? (2019-07-14) |
[教师分享] 给远方姐姐的一封信 (2018-11-07) |
[教师分享] 伸缩门 (2018-11-07) |
[教师分享] 回家乡 (2018-11-07) |
[教师分享] 是风味也是人间 (2018-11-07) |
[教师分享] 一句格言的启示 (2018-11-07) |
[教师分享] 无规矩不成方圆 (2018-11-07) |
[教师分享] 第十届全国教育名家论坛有感(二) (2018-11-07) |
[教师分享] 贪玩的小狗 (2018-11-07) |
[教师分享] 未命名文章 (2018-11-07) |