World War II lasted from 1939 to 1945. Life changed for everybody, including women and children because of the war. Millions of people lost their lives during -九年级英语

首页 > 考试 > 英语 > 初中英语 > 政治经济类阅读/2019-11-12 / 加入收藏 / 阅读 [打印]

题文

World War II lasted from 1939 to 1945. Life changed for everybody, including women and children because of the war. Millions of people lost their lives during the war. The Diary of a Young Girl was a record of that time. The book was written by a girl named Anne Frank.
Anne Frank was born in Germany in June 1929. Because the German Nazi(纳粹分子) hated the Jews(犹太人) and warned to kill them, her family had to move to another country. In July 1942, they went into hiding in a secret place in her father's office. During that difficult time, Anne kept writing diaries until she and her family were discovered by the Nazis in August 1944. They were caught and sent to a Nazi camp. The next year, her mother died. In the same year, she and her elder sister died of illness, before the war ended.
After the war, her father collected her diaries and the book The Diary of a Young Girl came out in 1947. It has been put into over 30 languages since then. The book has been read by people all over the world. In her diary, Anne wrote down her thoughts, her feelings, her hopes and her dreams for the future, "I want the diary to be my friend, and I'm going to call this friend Kitty." "I can't spend all day complaining because it's impossible to have any fun! ... Every day, I feel the beauty of nature and the goodness of the people around me. With all that, why should 1 be sad?"
The Diary of a Young Girl has also become a symbol of the greatness of the human spirit. It is called one of the wisest and most moving records on war.
小题1:In which year did Anne die of illness?
A.In 1939.B.In 1942.C.In 1944.D.In 1945.
小题2: According to the passage, "Kitty" is ________.
A.her diaryB.her elder sisterC.her motherD.her hiding place
小题3:Which of the following is true?
A.Anne was lazy, sad and complained all day.
B.The book is mainly about Anne's school life.
C.Anne loved life though she was in difficult time.
D.The book has been put into nearly 30 languages.
小题4: From the passage, we can infer(推断) ________.
A.Anne was born in GermanyB.Anne was a Jew
C.Anne's father collected the diaries D.Anne was a Nazi

题型:阅读理解  难度:中档

答案


小题1:D
小题2:A
小题3:C
小题4:B


试题分析:本文介绍了The Diary of a Young Girl这本书 的内容和历史背景。这是一个犹太女孩在二战期间在避难的地方所记录的真实的生活感受。她的父亲在他的全家都被害后幸存了下来。战后整理并出版了这本Anne日记。受到了广泛的关注。
小题1:细节理解题。根据Anne kept writing diaries until she and her family were discovered by the Nazis in August 1944. …The next year, her mother died. In the same year, she and her elder sister died of illness, before the war ended.可知Anne死于1945年,第二次世界大战结束前。故选D。
小题2:细节理解题。根据I want the diary to be my friend, and I'm going to call this friend Kitty.可知Kitty是她的日记的名字。故选A。
小题3:推理判断题。根据I can't spend all day complaining可知,Anne没有一天到晚的抱怨,所以A错;根据文章开头可知,这本日记主要记录了Anne在二战期间避难的艰难岁月,所以B错;In her diary, Anne wrote down her thoughts, her feelings, her hopes and her dreams for the future, 所以即使在最艰难的岁月里,Anne依然对生活充满了渴望。所以C对;根据It has been put into over 30 languages since then.可知,这本日记被翻译成30多种语言而不是接近30种。所以D错;本题要求找出陈述正确的选项,故选C。
小题4:推理判断题。根据Anne Frank was born in Germany in June 1929. Because the German Nazi(纳粹分子) hated the Jews(犹太人) and warned to kill them, her family had to move to another country.可知Anne是一个犹太人。学习历史我们知道,在二战期间很多犹太人受到了德国纳粹分子的迫害。Anne Frank was born in Germany 和After the war, her father collected her diaries是文章明确说明的事,不用推理判断。故选B。

据专家权威分析,试题“World War II lasted from 1939 to 1945. Life changed for eve..”主要考查你对  政治经济类阅读  等考点的理解。关于这些考点的“档案”如下:

政治经济类阅读

考点名称:政治经济类阅读

  • 政治经济类阅读:
    该类文章时代气息浓郁,语言鲜活,但熟字新义词、超纲词及专业词语多,长句、难句多。
    政治类文章大多数是同学们感性趣的内容,读起来倒有似曾相识的感觉,经济类文章读起来就像是雾里看花,文章看完,一头雾水。
    再加之这类文章的命题侧重于词义猜测、推理判断和文章主旨,同学们对这类题材是望而生畏。

  • 政治经济类阅读注意:
    1、要做好这类阅读,平时就要注意了解国内外发生的政治经济大事,掌握一定背景知识;
    2、对这类文章的叙述特点及内容安排有一定了解,还要扩展这方面的词汇;
    3、阅读这类文章,要抓住文章的核心,即文章整体和各段主要在说什么,也要注意段落之间的逻辑关系。

    政治经济类阅读技巧:
    针对不同体裁的文章,我们要采取相应的阅读方法和技巧。政治类文章多采用记叙文形式,我们可采取“顺读法”,以便抓关键语句,领会文章主旨;而经济类文章则多采用说明文形式,我们则可以采取“逆读法”,先读试题,再从文章中查找有用信息。若遇到的确难读的材料。
    1. 寻找主干:
    根据英语中五种基本句型结构,把句子中的主语、谓语、宾语、表语等主要成分找出来,其他成分如定语、状语、补语等则易于理解。找到了句子主干,句子的意思至少明白了一半。
    2. 剔除从句:
    在一个长句中可能会出现若干个从句,在理解时,如果把各个从句剔除出来单独理解,然后把大意拼凑起来,整个长句的意思就会明白六、七分。
    3. 辨别分句:
    一个长句如果是由几个并列、转折、递进、对比关系的分句组成,句中往往有表示这些分句关系的连接词,只要能弄清楚分句和分句之间的逻辑关系,再把各层分句的意思加以连贯,整个长句的句意基本上能跃然脑中。
    4. 寻找关键词:
    如果一个句子看完,一点句意的感觉也没有,下下策就是抓住句中的关键词,通过关键词大体弄懂这个长句的意思。

  • 最新内容
  • 相关内容
  • 网友推荐
  • 图文推荐