Come And Join Us!We warmly welcome you to the Shine Sports Centre!All the young people in this city can become members of the Shine Sports Centre and each member-九年级英语

首页 > 考试 > 英语 > 初中英语 > 广告布告类阅读/2019-11-12 / 加入收藏 / 阅读 [打印]

题文


Come And Join Us!
We warmly welcome you to the Shine Sports Centre!
All the young people in this city can become members of the Shine Sports Centre and each member should pay $10 every year. To be a member of us and get your membership card(会员卡),you need to come to us between 2 pm and 6 pm, Monday to Thursday. I have to tell you that we don't accept new members on Friday. Now, there are three things that you must remember to bring with you when you come for a membership card. They are your ID card, a recent passport-sized photo of yourself and the money. We can't give you the card unless you bring all the three.
Once you have got your membership card, you need to bring it with you whenever you come to book or use any facility(设备)in Shine Sports Centre. Booking over the phone is not allowed, so you have to come here with your card when you want to book. There is one more thing I have to tell you. Our opening hours is from 9 am to 10 pm on weekdays and from 10 am to 6 pm on weekends. We hope that every member can have a great time in the Shine Sports Centre.
小题1:You can use the facilities in the Shine Sports Centre at_______.
A.9 am on SundayB.5 pm on Wednesday
C.7 am on ThursdayD.9 am on Saturday
小题2:You and your classmate have to spend ______ on the membership card for two years.
A.$10B.$20C.$30D.$40
小题3:What does the underlined word "book" mean in Chinese in this passage?
A.书B.账册C.预定D.记录
小题4:Which of the following is TRUE?
A.All people have the chance to be members of the Centre.
B.You can get the membership card at 6 o'clock in the morning.
C.You can't book the facilities over the telephone.
D.You don't need to bring the membership card when you need to use the facilities.
小题5:Who is the advertisement written for?
A.Young people.B.Old people.C.Couples.D.Little kids.

题型:阅读理解  难度:中档

答案


小题1:B
小题2:D
小题3:C
小题4:C
小题5:A


小题1:细节理解题由文中语句“Our opening hours is from 9 am to 10 pm on weekdays and from 10 am to 6 pm on weekends.”可知。
小题2:此题是计算题,由文中语句“each member should pay $10 every year.”可知每人每年10元,所以二人二年共40元。
小题3:词义理解题,根据上下文的语义可推断book的意思是预订
小题4:细节理解题,由文中语句“Booking over the phone is not allowed,”可知。
小题5:细节理解题,由文中语句“All the young people in this city can become members of the Shine Sports Centre,”可知。

据专家权威分析,试题“Come And Join Us!We warmly welcome you to the Shine Sports C..”主要考查你对  广告布告类阅读  等考点的理解。关于这些考点的“档案”如下:

广告布告类阅读

考点名称:广告布告类阅读

  • 这类阅读的文本主要选取的是广告、布告类的文本类型,贴近生活和实事,时尚元素较多。因此他相对来说距离学生生活较近,对学生的时事敏感度要求也比较高。

  • 广告布告类阅读注意事项:
    1. 品味广告的标题,联系平时所积累的知识,为了解材料大意作铺垫。
    2. 要特别留意广告中包含的数字、联系人、地址等。
    3. 要注意文中以黑体、大写、下划线等方式加以提示的文字,因为这很有可能是材料的核心或至少是一部分内容的概括。

  • 最新内容
  • 相关内容
  • 网友推荐
  • 图文推荐