Paris is a very beautiful city but l will not call it the most romantic(最浪漫的)city at all! It is difficult to find a hotel(旅馆)!That is quite funny(滑稽).Som-七年级英语
题文
Paris is a very beautiful city but l will not call it the most romantic(最浪漫的)city at all! It is difficult to find a hotel(旅馆)!That is quite funny(滑稽).Some policemen help us and then we find a hotel! The hotel is on the sixth floor and it is tired to climb up the stairs(爬楼)!The room is very simple(普通的)but it has a big bathroom.We go out for a walk to visit the city. The Louvre Museum is our favourite one. There are some wonderful pieces of art there. The Eiffel Tower looks so cool from a far place, but when we get close to it, it doesn't look so good. We also don't feel well about the expensive food. Most of the time, we enjoy Paris, but the weather is not always good. It often rains. We feel a little difficult because not many people can speak English and we can't speak French. But I'm still(仍然)glad that this is the beginning of our travel. 小题1:Who help the writer find a hotel?
|
答案
小题1:B 小题2:C 小题3:A 小题4:D 小题5:A |
试题分析:本文叙述了作者去巴黎旅行一开始早就发现在那里很难找到旅馆,去街上看风景,也不是太让人喜欢,食物很贵又不可口,天又下雨,但是作者还是很高兴的。 小题1:细节理解题。根据Some policemen help us and then we find a hotel!可知一些警察帮助我们找到了旅馆,故选B。 小题2:细节理解题。根据The room is very simple(普通的)but it has a big bathroom.旅馆的房间里有一个大的浴室,故选C。 小题3:细节理解题。根据The Eiffel Tower looks so cool from a far place 艾菲尔铁塔在远处看是很酷的,故选A。 小题4:推理判断题。根据We also don't feel well about the expensive food.可知作者认为巴黎的食物不便宜的,故选D。 小题5:主旨大意题。根据短文的内容可知巴黎不是旅行的好地方。故选A。 |
据专家权威分析,试题“Paris is a very beautiful city but l will not call it the mo..”主要考查你对 人物传记类阅读,故事类阅读 等考点的理解。关于这些考点的“档案”如下:
人物传记类阅读故事类阅读
考点名称:人物传记类阅读
- 人物传记类阅读:
本类型选材主要是名人轶事。
人物传记的叙述线索也常常以时间为序。内容一般不是一个人的生活流水账,而是选取主人公一些重要的人生阶段或生活片段来展开叙述。
阅读时要把握主人公在此阶段发生的事对他本身或他人有什么重要的意义和影响。
考点名称:故事类阅读
故事类阅读:
文章一般描述的是某一件具体事情的发生发展或结局,有人物、时间、地点和事件。
命题往往从故事的情节、人物或事件的之间的关系、作者的态度及意图、故事前因和后果的推测等方面着手,考查学生对细节的辨认能力以及推理判断能力。
阅读这类材料时,同学们一定要根据主要情节掌握文章主旨大意,同时抓住每一个细节,设身处地根据文章内容揣摩作者的态度和意图,根据情节展开想象,即使是碰到深层理解题也可迎刃而解。- 故事类阅读注意:
初中生接触到的阅读材料大都是故事类。
阅读故事类的材料,应该抓住人物线索、地点线索、时间线索和情节发展线索。
特别注意的是,以上线索往往是并存的。因为情节的发展总是涉及到人物的变化、时间的推移、场景的变换等。
而阅读材料后的阅读理解往往会围绕这些内容设计一些事实类的理解题。
凡事实类的理解题都可以从阅读材料的表层文字中找到答案。
在阅读故事类短文时,应理解文章的深层含义,也就是它的主题。在此需要注意的是,现在的阅读理解题在测试事实类的理解题的同时,往往有一道推理类理解测试题.
- 最新内容
- 相关内容
- 网友推荐
- 图文推荐
上一篇:Mike always loves ships(轮船). When he was a child, he said, “I’m going to a naval soldier (海军士兵) when I grow up.” But his eyes were not very , so he coul-八年级英语
下一篇:Here are two letters to George and his answers.Dear George, I’m fourteen and I’m much shorter for my age. What’s worse, I’m very fat. I want to lose weigh-九年级英语
零零教育社区:论坛热帖子
[家长教育] 孩子为什么会和父母感情疏离? (2019-07-14) |
[教师分享] 给远方姐姐的一封信 (2018-11-07) |
[教师分享] 伸缩门 (2018-11-07) |
[教师分享] 回家乡 (2018-11-07) |
[教师分享] 是风味也是人间 (2018-11-07) |
[教师分享] 一句格言的启示 (2018-11-07) |
[教师分享] 无规矩不成方圆 (2018-11-07) |
[教师分享] 第十届全国教育名家论坛有感(二) (2018-11-07) |
[教师分享] 贪玩的小狗 (2018-11-07) |
[教师分享] 未命名文章 (2018-11-07) |