任务型阅读。共5小题,计10分Last Monday, our teacher told us we would go on a school trip to the zoo. We were really happy, because it was our first school trip -八年级英语
题文
任务型阅读。共5小题,计10分 Last Monday, our teacher told us we would go on a school trip to the zoo. We were really happy, because it was our first school trip this term. We bought a lot of food in the supermarket. The next day we met at the school gate at half past seven. It was sunny that day. We went to the zoo with our teacher on the school bus. We laughed and sang on the bus. How happy we were! When we arrived at the zoo, we saw many kinds of animals. There were monkeys, crocodiles鳄鱼, pandas, tigers, lions, bears, elephants and so on. We took lots of photos there. I liked the pandas best. They were very lovely. I didn’t like the crocodiles. They were too scary. At noon, we had a rest under a tree, and we ate our food there. At 3 o’clock in the afternoon, we came back. How nice the trip was! Though we were tired, we were very happy. 根据短文内容,回答下列问题。 小题1:Where did they meet? ______________________________________________________________________ 小题2:When did they meet? ____________________________________________________________________________ 小题3:How was the weather? __________________________________________________________________________________ 小题4:What animal did the writer like best? ______________________________________________________________ 小题5:Did they have a good time? ____________________________________________________ |
答案
小题1:at the school gate 小题2:at 7:30 小题3:It was sunny. 小题4:pandas 小题5:Yes, they did. |
试题分析:短文大意:这篇短文作者主要记述了自己上周日去动物园参观的事情,详细的描述了他们这次的参观过程以及自己的感受。 小题1:细节理解题。根据The next day we met at the school gate 描述,可知他们是在校门口见面。故答:at the school gate,在校门口。 小题2:细节理解题。根据The next day we met at the school gate at half past seven.描述,可知他们是在七点半会面。故答:at 7:30 小题3:细节理解题。根据It was sunny that day.描述,可知那天天气很晴朗。故答:It was sunny. 小题4:细节理解题。根据I liked the pandas best. 描述,可知作者最喜欢大熊猫。故答:pandas 小题5:细节理解题。根据How nice the trip was! Though we were tired, we were very happy. 描述,可知那天作者他们玩得很开心。故答:Yes, they did. |
据专家权威分析,试题“任务型阅读。共5小题,计10分Last Monday, our teacher told us ..”主要考查你对 问答题 等考点的理解。关于这些考点的“档案”如下:
问答题
考点名称:问答题
- 问答题:
主要是根据前提问题来做出相应的要求内的答案,题型比较灵活但是考查了学生多方面的知识和技能。 - 要做好这类题,就要注意平时知识的积累,包括单词、词组、句型等。
- 最新内容
- 相关内容
- 网友推荐
- 图文推荐
上一篇:“Who needs a shopping mall if you have Taobao ?” says Wang Lin, 28, a writer in Beijing. She spends lots of money on Taobao. It is well-known Taobao, China’-九年级英语
下一篇:阅读下面的短文,根据所给首字母提示,用合适的单词填空。(10分)Dear Peter:I’m glad to receive your letter. Thank you for caring for the weather and my health. No-九年级英语
零零教育社区:论坛热帖子
[家长教育] 孩子为什么会和父母感情疏离? (2019-07-14) |
[教师分享] 给远方姐姐的一封信 (2018-11-07) |
[教师分享] 伸缩门 (2018-11-07) |
[教师分享] 回家乡 (2018-11-07) |
[教师分享] 是风味也是人间 (2018-11-07) |
[教师分享] 一句格言的启示 (2018-11-07) |
[教师分享] 无规矩不成方圆 (2018-11-07) |
[教师分享] 第十届全国教育名家论坛有感(二) (2018-11-07) |
[教师分享] 贪玩的小狗 (2018-11-07) |
[教师分享] 未命名文章 (2018-11-07) |