What’s your favorite cartoon? It may be difficult for you to decide. But for pianist Lang Lang, Tom and Jerry is the best one.When Lang was two years old, he-八年级英语

首页 > 考试 > 英语 > 初中英语 > 人物传记类阅读/2019-11-12 / 加入收藏 / 阅读 [打印]

题文

What’s your favorite cartoon? It may be difficult for you to decide. But for pianist Lang Lang, Tom and Jerry is the best one.
When Lang was two years old, he saw Tom play the piano. This was his first time to enjoy western music and this experience encouraged him to learn to play the piano.
His talent at the keyboard has taken him from Shenyang to the world. Lang became a good piano student at three. Ever since, the boy has been doing better and better. In 1997, the 15-year-old boy studied at a famous American music college.
Lang’s performances are energetic. He is well-known for making facial (面部的)expressions and moving around while playing the piano.
The road to success has never been easy. Lang’s father stopped his job to look after him, while his mother stayed in Shenyang to make money. But Lang thinks himself lucky and believes he should give something back. He has helped the children in poor areas a lot.
小题1:What made Langlang first enjoy western music?
A.When he played the piano at three.
B.When he saw Tom play the piano at two.
C.When he listened to the western music on the radio.
D.When his father taught him to read music.
小题2:How old was Langlang when he became a student of a famous American music college?
A.twoB.threeC.fiveD.fifteen
小题3:What is Langlang famous for?
A.He is famous for playing the guitar.
B.He is famous for singing
C.He is famous for writing music.
D.He is famous for making facial (面部的)expressions and moving around while playing the piano.
小题4:Why did Langlang’s mother stay in Shenyang?
A.Because she liked Shenyang, she didn’t want to leave.
B.Because she had to look after Langlang’s grandparents.
C.Because she had to make money to pay for Langlang’s education.
D.Because she didn’t love her son.
小题5: From the passage, we can say it _______ Langlang and his parents a lot of time to get success.
A.spentB.paidC.tookD.cost

题型:阅读理解  难度:中档

答案


小题1:B
小题1:D
小题1:D
小题1:C
小题1:C


小题1:根据When Lang was two years old, he saw Tom play the piano. This was his first time to enjoy western music and this experience encouraged him to learn to play the piano.描述,可知选B。
小题1:根据1997, the 15-year-old boy studied at a famous American music college. 描述,可知选D。
小题1:根据Lang’s performances are energetic. He is well-known for making facial (面部的)expressions and moving around while playing the piano.描述,可知选D。
小题1:根据Lang’s father stopped his job to look after him, while his mother stayed in Shenyang to make money. 描述,可知选C。
小题1:动词辨析。A. 花费,主语是人 B. 支付,付款 C.花费,常用it做形式主语 D. 花费,主语是物。结合语境可知朗朗和他的父母花费了许多时间才取得了成功,联系前文形式主语it,故选C。

据专家权威分析,试题“What’s your favorite cartoon? It may be difficult for you ..”主要考查你对  人物传记类阅读,故事类阅读  等考点的理解。关于这些考点的“档案”如下:

人物传记类阅读故事类阅读

考点名称:人物传记类阅读

  • 人物传记类阅读:
    本类型选材主要是名人轶事。
    人物传记的叙述线索也常常以时间为序。内容一般不是一个人的生活流水账,而是选取主人公一些重要的人生阶段或生活片段来展开叙述。
    阅读时要把握主人公在此阶段发生的事对他本身或他人有什么重要的意义和影响。

考点名称:故事类阅读

  • 故事类阅读:
    文章一般描述的是某一件具体事情的发生发展或结局,有人物、时间、地点和事件。
    命题往往从故事的情节、人物或事件的之间的关系、作者的态度及意图、故事前因和后果的推测等方面着手,考查学生对细节的辨认能力以及推理判断能力。
    阅读这类材料时,同学们一定要根据主要情节掌握文章主旨大意,同时抓住每一个细节,设身处地根据文章内容揣摩作者的态度和意图,根据情节展开想象,即使是碰到深层理解题也可迎刃而解。

  • 故事类阅读注意:
    初中生接触到的阅读材料大都是故事类。
    阅读故事类的材料,应该抓住人物线索、地点线索、时间线索和情节发展线索。

    特别注意的是,以上线索往往是并存的。因为情节的发展总是涉及到人物的变化、时间的推移、场景的变换等。
    而阅读材料后的阅读理解往往会围绕这些内容设计一些事实类的理解题。

    凡事实类的理解题都可以从阅读材料的表层文字中找到答案。

    在阅读故事类短文时,应理解文章的深层含义,也就是它的主题。在此需要注意的是,现在的阅读理解题在测试事实类的理解题的同时,往往有一道推理类理解测试题.

  • 最新内容
  • 相关内容
  • 网友推荐
  • 图文推荐