阅读理解Conversation ATina: I like a big breakfast. My mother always says it's the most important meal of the day.Pam: I know it's important to eat something-八年级英语
题文
阅读理解 |
Conversation A Tina: I like a big breakfast. My mother always says it's the most important meal of the day. Pam: I know it's important to eat something. But I don't like to eat too much. Well, maybe I'll have an omelet. Tina: Those are good. With the omelet, you get a choice of toast or a muffin. Pam: Good. I want a muffin. Conversation B Waitress: Here's your coffee and juice. Are you ready to order? Tina: Yes, we are. Pam? Pam: I’d like the cheese omelet, please. Waitress: Do you want toast or a muffin with that? Pamt: A muffin, please. What else comes with the omelet? Waitress: Hash browns. Pam: OK, Can I have some bacon, too? Waitress: Certainly, Conversation C Waitress: And for you, Miss? Tina: I’d like the American Breakfast. Waitress: OK. How do you want your eggs? Tina: Sunny-side up, please. Waitress: Toast or a muffin? Tina: Toast, please. And bacon. Waitress: All right. I’ll be back with your breakfast soon. |
1. From the conversations we know Tina and Pam think is very important for people's health. |
A. supper B. dinner C. tea D. breakfast |
2. Pam eats . |
A. American Breakfast B. a muffin And an egg C. the cheese omelet, hash browns and some bacon D. coffee, milk, tomatoes and toast |
3. Tina would like to have_____________. |
A. sunny-side up eggs, toast and bacon B. British Breakfast in a super restaurant C. several pancakes, muffins and juice D. fresh eggs, any style ham or sausage toast |
4. Bacon means " " in Chinese. |
A.腌熏猪肉 B.仅煎一面的蛋 C.薄煎饼 D.炸马铃薯块 |
5. After reading we know American Breakfast is favorite. |
A. Pam's B. waitress' C. Tina's D. author’s |
答案
1-5 DCAAC |
据专家权威分析,试题“阅读理解Conversation ATina: I like a big breakfast. My moth..”主要考查你对 故事类阅读 等考点的理解。关于这些考点的“档案”如下:
故事类阅读
考点名称:故事类阅读
故事类阅读:
文章一般描述的是某一件具体事情的发生发展或结局,有人物、时间、地点和事件。
命题往往从故事的情节、人物或事件的之间的关系、作者的态度及意图、故事前因和后果的推测等方面着手,考查学生对细节的辨认能力以及推理判断能力。
阅读这类材料时,同学们一定要根据主要情节掌握文章主旨大意,同时抓住每一个细节,设身处地根据文章内容揣摩作者的态度和意图,根据情节展开想象,即使是碰到深层理解题也可迎刃而解。- 故事类阅读注意:
初中生接触到的阅读材料大都是故事类。
阅读故事类的材料,应该抓住人物线索、地点线索、时间线索和情节发展线索。
特别注意的是,以上线索往往是并存的。因为情节的发展总是涉及到人物的变化、时间的推移、场景的变换等。
而阅读材料后的阅读理解往往会围绕这些内容设计一些事实类的理解题。
凡事实类的理解题都可以从阅读材料的表层文字中找到答案。
在阅读故事类短文时,应理解文章的深层含义,也就是它的主题。在此需要注意的是,现在的阅读理解题在测试事实类的理解题的同时,往往有一道推理类理解测试题.
- 最新内容
- 相关内容
- 网友推荐
- 图文推荐
上一篇:完形填空。 One of Jack's feet is bigger than __1__. He can't find the right shoes __2__his feet. His mother says to him, "__3__not go to the shoemaker? A g-八年级英语
下一篇:阅读理解。 It was Jimmy's birthday and he was five years old. He got a lot of nice birthday presents from his family, and one of them was a beautiful drum. "-八年级英语
零零教育社区:论坛热帖子
[家长教育] 孩子为什么会和父母感情疏离? (2019-07-14) |
[教师分享] 给远方姐姐的一封信 (2018-11-07) |
[教师分享] 伸缩门 (2018-11-07) |
[教师分享] 回家乡 (2018-11-07) |
[教师分享] 是风味也是人间 (2018-11-07) |
[教师分享] 一句格言的启示 (2018-11-07) |
[教师分享] 无规矩不成方圆 (2018-11-07) |
[教师分享] 第十届全国教育名家论坛有感(二) (2018-11-07) |
[教师分享] 贪玩的小狗 (2018-11-07) |
[教师分享] 未命名文章 (2018-11-07) |