水是眼波横,山是眉峰聚。欲问行人去那边?眉眼盈盈处。才始送春归,又送君归去。若到江南赶上春,千万和春住。
阅读理解 You have heard of Webster Toys. Webster have made good, safe, interesting toys for more than a hundred years. Now, we sell them, and children play wit-九年级英语
题文
阅读理解 |
You have heard of Webster Toys. Webster have made good, safe, interesting toys for more than a hundred years. Now, we sell them, and children play with them, in countries from New Zealand to Norway and from Japan to Brazil. We are looking for someone to sell our toys in the Far East. He or she, should be between the ages of thirty and forty. He should already have some years of selling experience in world markets. He should speak English well, and at least one other Far Eastern language. The person we are looking for would live in Singapore and work in one office there, but he must travel for up to six months a year. He should know the Far East quite well. He should know how to sell in established markets and where to find new ones. He should understand money and make more than ever before, for himself and for Webster Toys. Webster want someone who can stand on his own feet. If you think you are the person we are looking for, write to Mr. J. Sloman at our Head Office. |
1. Webster are looking for a person to sell toys . |
A. in New Zealand B. in Norway C. in Brazil D. in the Far East |
2. The person Webster are looking for should be . |
A. thirty years of age B. forty years of age C. between thirty and forty years of age D. less than thirty years of age |
3. "He should already have some years of selling experience in world markets" means "__________". |
A. he has already sold things in different parts of the world for some years B. he has sold toys for some years C. he has sold toys all over the world for some years D. he has already sold things for some years |
4. The person Webster are looking for should speak . |
A. good English and any one other language B. good English and a Far Eastern language C. good English or any other language D. good English or any other foreign language |
答案
1-4 D C A B |
据专家权威分析,试题“阅读理解 You have heard of Webster Toys. Webster have made ..”主要考查你对 故事类阅读 等考点的理解。关于这些考点的“档案”如下:
故事类阅读
考点名称:故事类阅读
故事类阅读:
文章一般描述的是某一件具体事情的发生发展或结局,有人物、时间、地点和事件。
命题往往从故事的情节、人物或事件的之间的关系、作者的态度及意图、故事前因和后果的推测等方面着手,考查学生对细节的辨认能力以及推理判断能力。
阅读这类材料时,同学们一定要根据主要情节掌握文章主旨大意,同时抓住每一个细节,设身处地根据文章内容揣摩作者的态度和意图,根据情节展开想象,即使是碰到深层理解题也可迎刃而解。- 故事类阅读注意:
初中生接触到的阅读材料大都是故事类。
阅读故事类的材料,应该抓住人物线索、地点线索、时间线索和情节发展线索。
特别注意的是,以上线索往往是并存的。因为情节的发展总是涉及到人物的变化、时间的推移、场景的变换等。
而阅读材料后的阅读理解往往会围绕这些内容设计一些事实类的理解题。
凡事实类的理解题都可以从阅读材料的表层文字中找到答案。
在阅读故事类短文时,应理解文章的深层含义,也就是它的主题。在此需要注意的是,现在的阅读理解题在测试事实类的理解题的同时,往往有一道推理类理解测试题.
- 最新内容
- 相关内容
- 网友推荐
- 图文推荐
上一篇:短文填空 There once was an old man aged 50,who had a l_____(懒惰的)son aged 30. The son 2_____(不能) make his own living,and still depended on(依靠)his old fa-九年级英语
下一篇:Sam “Fingers” had been in trouble all his life.He'd started stealing things when he was only a kid(小孩).He used to walk through the street market near his h-九年级英语
零零教育社区:论坛热帖子
[家长教育] 孩子为什么会和父母感情疏离? (2019-07-14) |
[教师分享] 给远方姐姐的一封信 (2018-11-07) |
[教师分享] 伸缩门 (2018-11-07) |
[教师分享] 回家乡 (2018-11-07) |
[教师分享] 是风味也是人间 (2018-11-07) |
[教师分享] 一句格言的启示 (2018-11-07) |
[教师分享] 无规矩不成方圆 (2018-11-07) |
[教师分享] 第十届全国教育名家论坛有感(二) (2018-11-07) |
[教师分享] 贪玩的小狗 (2018-11-07) |
[教师分享] 未命名文章 (2018-11-07) |